Αρχιτεκτονική - Βήματα Σχεδιασμού

Κάθε οικόπεδο είναι ξεχωριστό και κάθε ιδιοκτήτης που επιθυμεί να κατασκευάσει , θέλει να καλύψει τις ιδιαίτερες προτιμήσεις και ανάγκες του. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός υλοποιείται μέσα από σχέδια και ψηφιακές μακέτες, δίνοντας τη δυνατότητα στο σχεδιαστή και τον ιδιοκτήτη να επικοινωνίσουν, για την επίτευξη του λειτουργικού και αισθητικού αποτελέσματος, στο κόστος που ο ιδιοκτήτης επιθυμεί. Τα βήματα του σχεδιασμού έχουν ως εξής:

1) Ανάλυση Οικοπέδου

Εφόσον έχει γίνει η ακριβής αποτύπωση του οικοπέδου και έχουν προσδιοριστεί οι όροι δόμησης, προσδιορίζονται γραφικά οι δυνατότητες και οι περιορισμοί του οικοπέδου, το διάγραμμα ηλιασμού και η οικοδομήσιμη επιφάνεια του οικοπέδου. Το διάγραμμα ανάλυσης του οικοπέδου δίνει μια αρχική ιδέα στο σχεδιαστή και τον ιδιοκτήτη, με βάση την οποία ξεκινάει ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός.

 

 
 
 

2) Αρχιτεκτονικά Σχέδια

Πρόκειται για τα γράμμικά σχέδια κατόψεων - όψεων - τομών τα οποία αποτυπώνουν την αρχιτεκτονική ιδέα, προβάλλοντας τα στοιχεία που αποτυπώνουν, σε ένα επίπεδο. Σε αυτή τη φάση παράγονται οι βασικές αρχιτεκτονικές προτάσεις των χώρων και των όψεων που δημιουργούνται.

 
 

3) Φωτορεαλιστικές Απεικονίσεις

Μετά την ολοκλήρωση των γραμμικών σχεδίων, στα οποία με τα οποία δεν είναι εύκολη η ακριβής αντίληψη του αποτελέσματος, ακολουθεί η ψηφιακή πραγματοποίηση, με φωτορεαλιστικές απεικονίσης ημέρας και νύχτερινού φωτισμού για τους εξωτερικούς και τους εσωτερικούς χώρους. Ο τρόπος αυτός παρουσίασης δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να αντιληφθεί πλήρως το τελικό αποτέλεσμα, από τη λειτουργικότητα των χώρων στις απαιτήσεις του, ως τα υλικά και το αισθητικό αποτέλεσμα.

 

 
 

EΓΓΡΑΦΗ >

Ενδιαφέρεστε να καταχωρήσετε το ακίνητο σας?